Thassos wit marmer

Wit marmer vloertegels en wandtegels, zijn verkrijgbaar in vele verschillende typen. Een van de meest toonaangevende soort is Thassos marmer.

thassos eiland

Zijn naam heeft betrekking op thassos, een Grieks eiland met de populaire marmergroeve. Het eiland ligt ongeveer 12 kilometer ten zuiden van het vasteland in de noordelijke Egeische zee.

Sinds de zesde eeuw voor Christus, produceert Thassos eiland, thassos marmer blokken, platen en tegels voor de export naar verschillende eilanden in de zuidelijke gebieden van Griekenland en andere delen van de wereld zoals USA en Azië.

Vandaag de dag is thassos wit marmeren immens populair en de beschikbaarheid is momenteel erg beperkt (nov.2015) vooral in de top selecties. 

Thassos wit marmer heeft genoeg roem verdiend in de wereld, vandaar dat het aanbod van dit sneeuwwitte marmer groot is. De prijs van het marmer is sterk afhankelijk van de selectie waarin de platen en/of tegels worden geproduceerd, daarnaast is de beschikbaarheid van de ruwe blokken een hoge factor van de prijsbepaling.

Het marmer is perfect voor het ontwerpen van een woning , maar ook voor maatwerk projecten, zoals bijvoorbeeld : keuken werkbladen (zie ook ons andere blogpost),badkamer wanden, gevelbekleding, tafelbladen, woonkamer vloertegels en ga zo maar door.

Thassos marmer vloertegels 

Thassos marmer vloertegels 

 

Carrara marmer en Thassos marmer

Carrar marmer tegel close up

Carrar marmer tegel close up

Thassos Extra+ marmer plaat

Thassos Extra+ marmer plaat

Zoals vele marmer kenners weten, hebben de carrara marmer typen, grijze aderen en licht of donker grijze achtergrond met verschillende contrasten.

Sommige hebben een donkere achtergrond en lichte marmer aders met textuur variaties, anderen hebben een duidelijker contrast en weinig aderen met een uniforme structuur.

Het is goed om te weten dat beide soorten tegels, verschillende afmetingen (lengte x breedte x dikte) kunnen hebben. Als men op zoek is naar sneeuwwitte marmer bladen of tegels, dan kunt u absoluut gaan voor thassos marmer. Voor een meer gemêleerde grijze ondertoon is carrara marmer en prima keuze.

Thassos marmer heeft met zijn fijne kristal heldere structuur een uitzonderlijk esthetisch effect in uw project. Of het nu gaat om een modern of een klassiek project , dit witte marmer is mooi om in huis te ontwerpen, in de woonkamer of badkamer.

Vanwege zijn pure sneeuwwitje kleur kan hij prima gecombineerd worden met andere gekleurde marmer tegels. Ze kunnen ook samen gebruikt worden met de esthetische schoonheid van een carrara marmer tegel. De prachtige marmer soorten zijn goed voor het ontwerpen van elke ruimte.

Er zijn genoeg leveranciers of webwinkels die thassos marmer aanbieden voor lage prijzen, reken er wel op dat u de kwaliteit en de selectie vooraf bekijkt en dat u de verschillende selecties opvraagt bij uw leverancier.

AMC Natural Stones maakt een scherpe selectie van 6 typen, waar er onderscheid gemaakt word op basis van vele factoren. Onze focus ligt op kwaliteit.

Houd er rekening mee dat de originele Thassos marmer afkomstig is uit het Griekse thassos. Carrara marmer is er in vele variaties en elk type heeft ook zijn eigen voor- en nadelen.

Iedereen is benieuwd naar de prijsklasse en verschillende leveranciers bieden een lage prijsstelling, maar het verschil in kwaliteit is groter dan in eerste instantie gedacht word.

De thassos marmer tegel zijn zeer modieus en hebben een zeer luxe tijdloze uitstraling.

project in thassos marble

Comment